Aydın Doğan
Uluslararası
Karikatür Yarışması

Onlarca ülkeden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmada o yılın en yaratıcı karikatürlerini ödüllendiriyoruz.

Dünyada, hoşgörü ve sağduyu her zamankinden daha çok önem taşıyor. Bunu en güzel yansıtan da karikatür sanatı.

Biz de tam da bu nedenle 1983 yılından beri dünyanın dört bir tarafında farklı düşünce ve inançları kağıda döken karikatüristleri bir araya getiriyor ve sanatlarını ifade etmelerine olanak sağlıyoruz.

Yarışmamız Dünyada “Karikatürlerin Oscar’ı” Olarak Biliniyor

Yarışmamıza bugüne dek 137 ülkeden 8.800'ü aşkın sanatçının katılması ödülün uluslararası sanat camiasındaki yeri ve önemini gözler önüne seriyor.

2019 yılında Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın çalışma alanı yeni ödüllerle zenginleşti ve ilk kez "Ulusal Çizgi Roman" ve "Ulusal Çocuk Kitabı İllüstrasyonu" alanında da ödül verildi. Bu alanlarda güncel üretimleri desteklemeyi, bu alanın gelişmesi için olanaklar yaratmayı hedefliyoruz.

Her yıl kültür ve sanat dünyasında bir nefes olan yarışmamızın “Seçiciler Kurulu” da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor.

Geleceğin Karikatüristlerini de Şimdiden Destekliyoruz

Karikatür sanatına ilgi duyan bir genç kuşağın oluşması ve geleceğin yeteneklerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması kapsamında değişik ülkelerden gelen jüri üyeleri ile öğrencileri bir araya getiriyoruz.

Onları yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları jüri ile birlikte değerlendirebilecekleri ve çizim yapma fırsatı bulabilecekleri atölyelere davet ediyoruz.

Aynı zamanda Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliği ile çocuklar arasında karikatür yarışması düzenliyor, her yıl dereceye giren genç çizerlerin çalışmalarını içeren bir albüm hazırlıyoruz.

SANAL MÜZE FOTOĞRAF GALERİSİ