Sedat
ERGİN

ÜYE

Sedat Ergin, 1957 yılında İstanbul’da doğmuş, lise eğitimini Robert Koleji’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan Sedat Ergin, gazeteciliğe 1975 yılında Türk Haberler Ajansı Dış Haberler Servisi’nde başlamıştır. 1976-78 yılları arasında THA’nın Ankara Bürosu’nda Diplomasi, Başbakanlık ve Meclis muhabirliği yapmıştır.1979-1987 yılları arasında ise Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda diplomasi muhabiri olarak çalışmıştır. Ergin, 1987 yılında Hürriyet’e geçerek, Gazete’nin Washington muhabirliğini üstlenmiştir. Altı yıla yakın bir süre bu görevi yürüttükten sonra 1993 yılında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevinde bulunmuştur. Ergin, 12 yıl süre ile bu görevi üstlenmiş, aynı zamanda köşe yazarlığına devam etmiş ve düzenli olarak CNN-Türk’te Ankara Kulisi programına katılmıştır.17 Mart 2005 tarihinde Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlenmiştir. Sedat Ergin, Milliyet’teki görevinin ardından Ekim 2009 tarihinde Hürriyet’e köşe yazarı olarak dönmüş, beş yıl kadar köşe yazarlığı yaptıktan sonra 25 Ağustos 2014 tarihinde Gazete’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevine başlamıştır.

Ergin, Refah-Yol hükümetinin çöküşünü anlatan “Fırtına Dosyası” başlıklı yazı dizisiyle 1997’de, 1 Mart tezkere krizine giden süreci anlattığı “Bizden Saklananlar” dizisiyle de 2003 yılında olmak üzere iki kez Sedat Simavi basın Ödülü’nü kazanmıştır. Ayrıca, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gazetecilik ödüllerini üç kez kazanan Ergin, 2010 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin basın özgürlüğü ödülüne layık görülmüştür. Evli olan Ergin, İngilizce bilmektedir.

“Sedat Ergin, 2017 Mart ayında Hürriyet’in genel yayın yönetmenliğinden ayrılarak aynı gazetede köşe yazarlığına dönmüştür.”