"Aydın Doğan Vakfı’nın uzun yıllar boyunca başta genç kızlarımız olmak üzere toplumdaki tüm dezavantajlı grupların desteklenmesi adına çalışmaya devam etmesini yürekten diliyorum."

- SEMA DOĞAN / ONURSAL BAŞKAN VEKİLİ
B

Barışın ve demokrasinin egemen olduğu, insanların daha eşit koşullarda yaşadığı, hiç kimsenin geride bırakılmadığı bir dünya için hepimize görevler düşüyor. Bence her fert, her kurum, “Topluma, memleketimize, insanlığa ne verebilirim?” diye düşünmeli ve bu amaçla elinden gelen gayreti sarf etmeli. Aydın Doğan Vakfı da bu sorumluluğun bilincinde, 25 yıldır, eğitim, kültür-sanat, spor gibi birçok farklı alanda, sosyal ve toplumsal açıdan fayda sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı en önemli değerler olarak sahiplenen Vakfımız kurulduktan sonra eğildiği alanlarda binlerce hayata dokundu; çabaları ve başarıları görünür kıldı. Aydın Doğan Vakfı’nın tüm çalışmaları birbirinden değerli ama benim kalbime en yakın olan, kız çocuklarının eğitimiyle ilgili olanlar. Anadolu’nun dört bir yanında kız öğrencilerin kalabileceği öğrenci yurtları kurulmasına ön ayak olduk. Bu güzel ve emniyetli yurtlar sayesinde, aileler kız çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderdi ve böylece bu çocuklar eğitim hayatından kopmadı. Yine, Vakfın davetlisi olarak, her yıl kız öğrenciler İstanbul’a gelip misafirimiz oluyor. Bu sayede bazıları hayatlarında ilk kez denizle buluşuyor, İstanbul’u tanıyorlar, hayata bakışları değişiyor.

Kız çocuklarının eğitimli kadınlar olmasını ve çalışma hayatına katılmasını çok önemsiyorum. Kadınların hayatın her alanına dahil olabilmeleri, toplumda hak ettikleri konumu alabilmeleri için son derece önemli. Dört kız annesi bir kadın olarak, çocuklarımı yetiştirirken onlara hep şunu söyledim: “Ayaklarınızı yere sağlam basacak ve çalışacaksınız.” Evdeki bakım yükü de kadının omuzlarında olduğu için, kadınların işi kolay değil; büyük özveri istiyor. Kadınlar eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına doğuştan sahiptir. Hukuk sistemimize göre herkes yasalar önünde eşittir. Ama bu eşitliğin fiilen de sağlanması ve kadınların kendi başlarına ayakta durabilme gücüne sahip olmaları gerekiyor. İşte bu yüzden, Vakfımızın kadınları ve çocukları güçlendiren çalışmaları büyük önem taşıyor.

Aydın Doğan Vakfı 25 yılda, binlerce kadın ve kız çocuğunun hayatlarını olumlu yönde değiştirdi. Kendi kızlarımı en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştım, ama onlar gibi binlerce kız öğrenciyi de topluma faydalı fertler olarak yetiştirmek beni çok mutlu ediyor. Aydın Doğan Vakfı’nın uzun yıllar boyunca başta genç kızlarımız olmak üzere toplumdaki tüm dezavantajlı grupların desteklenmesi adına çalışmaya devam etmesini yürekten diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

Sema DOĞAN