Aydın Doğan Vakfı, geleceğin liderlerini Kuşadası’ndaki yaz kampında ağırlıyor

Aydın Doğan Vakfı’nın 2017 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği Genç Liderler Yaz Kampı, bu yıl 30 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleşiyor. Liderlik, proje geliştirme, kişisel gelişim eğitimlerine katılan geleceğin lider adayı genç kızlar, sanatsal ve sportif faaliyetleri içeren atölyelerle keyifli zaman geçiriyor.

sanatsal ve sportif faaliyetleri içeren atölyelerle keyifli zaman geçiriyor.

Aydın Doğan Vakfı, geleceğin lider adayı kız öğrencilere eğitici program ve uygulamalara katılma fırsatı sunan geleneksel ‘Genç Liderler Yaz Kampı’nı, bu yıl 30 Temmuz – 5 Ağustos tarihlerinde Aydın’ın gözde turizm beldesi Kuşadası’nda gerçekleştiriyor.

‘Güçlü kızlar, güçlü yarınlar’ mottosuyla kadınların iş gücüne daha fazla katılımını destekleyecek projeler yürüten Aydın Doğan Vakfı’nın, 2017 yazından bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiği ve yedinci yılında 200’ün üzerinde öğrencinin katılımına ulaşan yaz kampına, bu yıl Balıkesir’den Gaziantep’e, Muğla’dan Adana’ya, İzmit’ten Erzurum’a Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan 16 ilden gelen 22 öğrenci katılıyor.

Atölye çalışmalarında kişisel gelişim imkanı

Geleceğin kadın rol modelleri ve öz güvenli lider adayları, her yıl Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen Genç Liderler Yaz Kampında buluşuyor. Kamp boyunca güne spor yaparak başlayan öğrenciler, Liderlik, Proje Geliştirme ve Kişisel Gelişim başlıklarında düzenlenen eğitim ve atölye çalışmalarına katılıyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ilişkin bir eğitim toplantısına giren öğrenciler, günün diğer bölümlerinde alanında uzman kişilerden CV hazırlama, mülakat ve sunum teknikleri, etkili iletişim üzerine seminer alıyor. Kampa katılan öğrenciler tüm bu eğitimlerin çıktısı olarak sosyal fayda yaratacak projeler geliştiriyor. Aydın Doğan Vakfı, Genç Liderler Yaz Kampı sonunda öğrencilerin geliştirdiği projeleri uygulamaya alması için onları desteklemeye devam ediyor.

Her akşam program sonunda farklı sanatsal etkinliklere katılarak eğlenceli zaman geçiren öğrenciler, bu yıl Efes Antik Kenti ve Şirince’ye düzenlenen gezilerle kampı güzel hatıralarla tamamlayacak.

Aydın Doğan Vakfı hakkında

Aydın Doğan Vakfı, Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmak için öncelikle eğitim konusunda olmak üzere, kültür-sanat, bilim gibi birçok alanda etki odaklı işler yoluyla toplumsal fayda yaratmak amacıyla faaliyetlerini 25 yılı aşkın zamandır sürdürüyor. Özellikle kız çocuklarının eğitimi için destek ve teşvikler sağlıyor, eğitimden işgücüne geçiş odaklı çalışmalarla genç kadınları güçlü bireyler olmaları yolunda teşvik ediyor, önlerinin açılması için çalışıyor. Bu amaçla ‘Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar’ çatısı altında çeşitli projeler üretiyor.

Kuruluş felsefesinde ekonominin yanı sıra sosyal ve kültürel kalkınmayı amaç edinmiş bir vakıf olarak; yaratıcılığı teşvik etmenin toplumun yaşam kalitesini yükselttiğine inanıyor ve her yıl kültür, sanat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla kurucusu adına Aydın Doğan Ödülü’nü veriyor. Düzenlediği Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması ile medyanın gelecekteki liderlerini, Uluslararası Karikatür Yarışması ile sanatın ustalarını ödüllendiriyor.

Aydın Doğan Vakfı tüm bu faaliyetlerde kapsayıcılık, katılımcılık, sürdürülebilirlik prensiplerine uygun hareket ediyor, katkı sağladığı alanlarda öncü bir kuruluş olma anlayışı ile ortak değer ve fayda yaratmak için çalışıyor.

Galeri TÜM HABERLER