2020

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması etkinlikleri içinde ilk kez “Ulusal Çizgi Roman” alanında ödül verildi.

Geçtiğimiz yıl çalışma alanı yeni ödüllerle genişletilen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda, ‘Ulusal Çizgi Roman’ ödülünü kazananlar açıklandı. ‘Ve Sinem’i çizen Cihan Kılıç ile ‘Gozo ve Sagre’yi çizen Uğur Erbaş kazandı.

Aydın Doğan Ulusal Çizgi Roman Ödülü’nün önemli sanatçılar ve akademisyenlerden Levent Cantek, Latif Demirci, Ersin Karabulut, Piyale Madra, Umut Südüak ve Başak Ürkmez’den oluşan bu yılki jürisi, son beş yıl içerisinde ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış çizgi romanlar arasından, ‘Ve Sinem’i çizen Cihan Kılıç’ı, ‘Gozo ve Sagre’ yi çizen Uğur Erbaş’ı ödüle değer buldu ve ödülün iki sanatçı arasında paylaştırılmasına karar verdi.

‘Ve Sinem’ genç dilini aktüelle ilişkilendirerek kullanma maharetiyle mizah dergileri içinde ayrıksı duran bir çalışma ve komik çizgili, underground eğilimli çizgi roman geleneğimizi sürdüren, yeni olmayı başaran bir hikaye yapısına sahip olması nedeniyle, ‘Gozo ve Sagre’ ise yaşadığımız dünyayı andırır biçimde bir başka “uygarlık tarihini” az bulunur türden bir hikaye derinliğiyle resmetmesi; karakterler arasında ustalıkla gezinen sakin anlatımı, ironik dili ve grafik romanın nitelikli bir örneği olması nedeniyle Aydın Doğan Ulusal Çizgi Roman Ödülü’ne değer bulundular.

Çalışmalarımıza yeni fırsatlar ekleyerek, sanat ve yaratıcılık alanına desteğimizi artırmayı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle bu yeni alanların gelişmesi için olanaklar yaratmayı, deneyimli jüri üyeleri ile ödül kazananlar arasında etkileşim sağlamayı, çocuk kitabı ve çizgi roman alanlarında üretiminin ulusal düzeyde desteklenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

TÜM HABERLER