Güçlü Kızlar Güçlü Spor

Vakfımızın Malatya Kız Futbol Takımın Destekleme Hikayesi

Kız çocuklarının spor yoluyla güçlenmeleri ve özgüvenli bireyler olarak toplumda yer almaları en büyük hayallerimizden biri. Vakıf olarak sporun her alanında başarılı olsunlar diye kızlara her türlü desteği veriyoruz.

Tüm sporların içinde de futbol, toplumsal cinsiyete dair kalıplaşmış düşünceleri dönüştürme potansiyeli en yüksek spor. Bu yüzden bu alanla özel olarak ilgileniyoruz ve futbola gönül veren bütün kız çocuklarının umudu olan Malatya Kız Futbol Kulübü’nün yanında olmaktan gurur duyuyoruz.

Kızların Spor Faaliyetlerine Katılımının Teşvik Edilmesi Gerekiyor

Vakıfımızın Malatya Kız Futbol Takımı’nın formasında yer alma hikayesi 8 Ekim 2015 tarihinde ilki düzenlenen Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı’na konuk olmaları ile başladı.

Bunca maddi imkansızlığa rağmen mücadeleden vazgeçmeyen kızlar vakfımızın desteği ile 2018 yılında TFF Kadınlar 3. Ligi 7. Grubu’nu üçüncülükle tamamladı ve küçük kızlarda Malatya ikincisi oldu.

Her alanda fırsat eşitliğine inanan bir vakıf olarak, önlerine çıkan engellere rağmen futbol tutkularına dört elle sarılan bu muhteşem takımın maddi ve manevi destekçisi olmaya devam edeceğiz.

FOTOĞRAF GALERİSİ