Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı

2012'den beri BM tarafından ilan edilen Dünya Kız Çocukları Günü’nü UN Women, UNICEF ve UNFPA iş birliğiyle her yıl uluslararası bir konferansla gündeme taşıyoruz.

Birleşmiş Milletler üye ülkeleri tarafından alınan kararla 2012’den beri her 11 Ekim “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanıyor.

Ana faaliyetlerini kız çocuklarının eğitimi olarak konumlayan tecrübeli bir vakıf olarak bu özel günün toplumsal farkındalığını artırmak ve savunu faaliyetlerine zemin oluşturmak amacıyla 11 Ekim 2015’ten beri bir konferans düzenliyoruz.

Aydın Doğan Vakfı olarak UN Women, UNICEF ve UNFPA iş birliğiyle düzenlediğimiz konferansı tam 2015 yılından beri gündeme taşıyoruz.

Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı her yıl gündemin ilk sıralarında yer alıyor

Kadın ve çocuk hakları alanında çalışan sivil toplum temsilcileri, önde gelen özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, BM temsilcileri, dünyadan ve Türkiye’den akademisyenler, sanat ve spor camiasından rol model isimlerin bir araya gelerek görüşlerini paylaştıkları Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı’nda, kız çocuklarının güçlenmesi, karşılaştıkları engellerin ortadan kaldırılması ve insan haklarından eksiksiz yararlanmaları gibi başlıkları ele alıyoruz.

Her yıl medyada konuyla ilgili yapılan haberlerle önemli bir farkındalık yaratarak, kız çocuklarının toplumun geleceğindeki baş rolünün önemini herkese göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

*Yayımlanan konferansı toplamda 17 bin kişi izledi. Konferansla ilgili yayımlanan haberler ve paylaşımlarla 20 milyona yakın kişiye erişildi.

Aydın Doğan Vakfı’nın 2015 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği konferans, farkındalık yaratılması konusunda önemli bir etkiyi gerçekleştirdi.

Dünya Kız Çocukları Günü özelinde 2015 yılından bu yana yapılan haberlerde %909’luk bir artış gerçekleşti.