Yücel Paşmakçı

Her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 8.’si 2004 yılında "Türk Halk Müziği" alanında Yücel Paşmakçı'ya verildi.

Y

2004 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu; Muzaffer Akgün, Zehra Bilir, Melih Duygulu, Prof. Dr. Can Etili, Zafer Gündoğdu, Doğan Hızlan, Mehmet Özbek, Arif Sağ, Hasan Saltık, Süleyman Şenel ve Neriman Altındağ Tüfekçi’den oluşan 2004 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu tarafından icracı, eğitimci, idareci, koro şefi, araştırmacı ve derleyici kişiliği ile Türk Halk Müziği dağarcığına kazandırdığı sayısız türküler nedeniyle Yücel Paşmakçı ödüle değer görüldü.

Ayrıca kurul tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ile Folklor Kurumu’na da hizmet ödülü verildi.

Galeri