HEYKEL

Seyhun Topuz

Her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 12.’si 2008 yılında "Heykel" alanında Seyhun Topuz'a verildi.

S

2008 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu; Prof. Dr. Ali Teoman Germaner, Prof. Dr. Rahmi Aksungur, Mehmet Ergüven, Prof. Dr. Meriç Hızal, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Prof. Dr. Günsel Renda, Doç. Dr. Zeynep Yasa Yaman’dan oluşan 2008 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu tarafından soyut - minimalist düzeyi koruyup geliştirerek çağdaş heykel sanatına bugüne kadar yaptığı katkılar, gerçekleştirdiği titiz çalışmalar nedeniyle sanatçı Seyhun Topuz ödüle değer görüldü.