Klasik Batı Müziği: “Ankara Devlet Konservatuarı”

Her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 6.’sı 2002 yılında "Klasik Batı Müziği" alanında Ankara Devlet Konservatuarı'na verildi.

A

Prof. Filiz Ali, Remzi Buharalı, Rengim Gökmen, Doğan Hızlan, Prof. Ersin Onay, Prof. İlhan Usmanbaş’tan oluşan 2002 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu tarafından batı musikisi ve sahne sanatlarının yurdumuzda yayılıp benimsenmesi konusunda en köklü işleri başarması, gerçekleştirdiği çalışmaları kurulduğu 1936 yılından günümüze dek artan bir ivme ile sürdürmesi, bu alanlarda uluslararası sanat dünyasının eşit hak ve koşullarda ortağı olmamızda temel kaynak oluşturması, cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana çağdaş Türk kültür ve sanatı adına verdiği uğraşlar sebebiyle “Ankara Devlet Konservatuarı” ödüle değer görüldü.

Galeri