KALICI
ESERLERİMİZ

Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Aydın Doğan ile Onursal Başkan Vekilimiz Sema Doğan’ın öncülüğünde Aydın Doğan Vakfı olarak Türkiye’ye bir çok eser kazandırdık. Bu kalıcı eserler ile topluma katkıda bulunmaya ve bir çok alanda eşitsizliği önlemeye katkı sağlayan projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Türkiye bir deprem ülkesi. Milyonlarca yıldır meydana gelen depremler Anadolu coğrafyasını şekillendirmiş, şekillendirmeye de devam ediyor. Ancak bu muhteşem doğa olayı her meydana geldiğinde ülkemizde büyük can ve mal kayıplarına yol açıyor.

Deprem ne kadar büyük olursa olsun etkisi kısa sürede yok oluyor, bildiklerimizi de unutuyoruz. Bilgi eksikliği ya da yanlış bilgi bir toplum için son derece tehlikelidir. Bilgi toplumu olmadan gelişmek mümkün değildir. Bilgilenmek aydınlanmaktır.

Hazırlayan: Doç. Dr. Yıldırım Güngör
Fotoğraflar: Doç. Dr. Yıldırım Güngör

Ataşehir Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi

2010 yılında İstanbul Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürlüğü bünyesinde açılıp 2013 yılında Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin birbirinden ayrılması ile müstakil müdürlük haline dönüşmüştür.

2015 - 2016 yılında Aydın Doğan Vakfı ile İstanbul Valiliği arasında yapılan protokol doğrultusunda Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi adını alan okul, proje okulu statüsünde eğitim öğretim veriyor.

Bünyesinde Görsel Sanatlar ve Müzik alanları bulunan okula her yıl yetenek sınavı ile toplam 60 öğrenci alınıyor. Müzik alanında piyano eğitimi tüm müzik sınıflarında zorunlu ders olup her öğrenci bunun yanında keman, viyola, viyolonsel (çello), bağlama, ud, kanun, gitar, kontrbas, llarnet ve flüt enstrümanlarından birini eğitimini almak üzere seçiyor. Görsel Sanatlar alanında öğrenciler desen çalışmaları dersinin yanında iki boyutlu ve üç boyutlu sanat atölyesi, heykel atölyesi ve grafik atölyesi çalışmalarına yönelik de eğitim alıyor.

Güzel Sanatlar alanında başarılarıyla ilk akla gelen okul olma vizyonu bulunan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi bu gün eğitim ortamları, eğitim araçları, öğretim materyalleri ile idareci ve öğretmen kadrosu bakımından eksiksiz bir şekilde eğitim öğretimine devam ediyor.

Işıl Sema Doğan İlkokulu / Gümüşhane

500'e yakın öğrencinin bulunduğu Işıl Sema Doğan İlkokulu, yörenin seçkin eğitim kurumlarının başında geliyor.

T.C. Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu / Erzurum

Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsü içinde yer alan T.C. Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu Doğu Anadolu'nun en iyi okulu olma hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor.

Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi / Erzincan

Doğan Grubu tarafından çağdaş öğretmenler yetiştirmek amacıyla kurulan ve sonrasında Sosyal Bilimler Lisesi’ne dönüşen, her türlü olanağa sahip olan Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri üniversite giriş sınavlarında da üstün başarı gösteriyor. Okulun ayrıca 110 kişilik yatılı yurdu da bulunuyor.

Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Kelkit – Gümüşhane

Elektrik, Bilgisayar, Muhasebe, Hazır Giyim, İklimleme ve Tesisat dallarında eğitim veren yatılı Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çağdaş eğitimin Türkiye'nin her köşesine yayılması istenilen örneklerinden birini oluşturuyor. Okulun ayrıca 156 kişilik yatılı yurdu da bulunuyor.

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu / Gümüşhane

Organik Tarım, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Endüstriyel Elektronik Programları, Muhasebe Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı dallarında eğitim veren Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Türkiye'nin en çok tercih edilen meslek yüksek okullarından biri. Okulun hazırlık sınıflarındaki ingilizce eğitimi, Aydın Doğan Vakfı'nın sağladığı olanaklarla ve tamamı anadili İngilizce olan öğretmenlerden oluşan bir ekip tarafından yürütülüyor.

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Erzincan

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erzincan halkına uygulama restoranı olarak hizmet veriyor, ayrıca toplu yemek ve organizasyonlarda yörenin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Okulun ayrıca 120 kişilik yatılı yurdu da bulunuyor.

Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / İstanbul

Vakfımız tarafından yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iletişim sektörünün (Radyo-TV, Gazete, Halkla İlişkiler) ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirme ihtiyacını karşılıyor.

Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / İstanbul

Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, modern derslikleri, teknolojik alt yapısı, her türlü ihtiyacı karşılayacak sosyal ve eğitim alanlarıyla geleceğimizin sağlıklı Türkiye’si için önemli bir açığı kapatıyor.

Acil Tıp Teknisyenliği, Anestezi Teknisyenliği ve Hemşirelik bölümlerinde eğitim veren okulda fizik laboratuvarı, kimya laboratuvarı, biyoloji ve anatomi laboratuvarı, acil tıp teknisyenliği laboratuvarı, hemşirelik uygulama laboratuvarı bulunuyor.